سلولیت

ممکن است بنا به دلایلی برآمدگی‌ها یا فرورفتگی‌هایی بر روی پوست شما ایجاد شده باشد. به این عارضه پوستی، سلولیت می‌گویند. در بحث تناسب اندام و زیبایی، سلولیت یکی نقص به حساب می‌آید. بنابراین کسانی که دچار این عارضه پوستی می‌شوند، به دنبال این هستند که هرچه زودتر این مشکل را درمان کنند. ما در این مطلب قرار است در مورد دلایل بروز سلولیت، نحوه درمان آن و حتی چگونگی پیشگیری از بروز این عارضه صحبت کنیم. حتی اگر دچار این مشکل نشده‌اید، این مطلب را مطالعه کنید تا با آشنایی با روش‌های پیشگیری، پوست خود را سالم نگه دارید.

منظور از سلولیت چیست؟

به پوست بدن خود دقت کنید. آیا سطح پوست کاملاً یکنواخت و صاف است یا اینکه برجستگی‌ها و فرورفتگی‌هایی را در آن مشاهده می‌کنید؟ منظور از سلولیت، همان ناهمواری پوسته است که عمدتاً در قسمت ران، باسن، شکم و بازوها اتفاق می‌افتد. در بین خانم‌ها و آقایان، عمدتاً بانوان بیشتر درگیر این عارضه پوستی می‌شوند. خوشبختانه سلولیت اصلاً خطرناک نیست ولی زیبایی و تناسب اندام شما را تحت تأثیر قرار خواهد داد. به همین دلیل در حال حاضر روش‌های درمانی متعددی برای رفع این مشکل معرفی شده است که ما در این مطلب حتماً این روش‌ها را با یکدیگر بررسی می‌کنیم.

چرا دچار سلولیت می ‌شویم؟

عوامل مختلفی در به وجود آمدن این عارضه پوستی مؤثر هستند. برخی از آن‌ها به ساختار بدن انسان مربوط می‌شود ولی برخی دیگر به دلیل عدم مراقبت صحیح از پوست و بدن بروز می‌کنند. مهم‌ترین دلایل ایجاد آن عبارتند از:

جنسیت

در قسمت قبل توضیح دادیم که خانم‌ها بیشتر از آقایان در معرض ابتلا به این عارضه پوستی قرار دارند. اما دلیل این اتفاق چیست؟ نحوه توزیع بافت چربی در بدن، بافت همبند و همچنین ترکیبات هورمونی در بدن زنان، به‌گونه‌ای است که بانوان را بیشتر از آقایان در معرض سلولیت قرار می‌دهد. از طرف دیگر پوست آقایان محکم‌تر و ضخیم‌تر است. هرچه پوست نازک‌تر باشد، احتمال ابتلا به این عارضه بیشتر می‌شود.

ژنتیک

افرادی که پدر و مادر آن‌ها یا یکی از اعضای خانواده پدری و مادری درگیر سلولیت باشند، بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به این عارضه پوستی قرار دارند.

نداشتن رژیم غذایی مناسب

آیا می‌دانید اگر از یک رژیم غذایی سالم و مناسب استفاده نکنید، علاوه بر اینکه به سلامت اندام‌های بدن آسیب وارد می‌کنید، پوست شما بیشتر در معرض ابتلا به سلولیت قرار خواهد گرفت؟ از جمله مهمترین اشتباهات غذایی و رفتارهای نادرست که باعث ابتلا به این عارضه پوستی می‌شوند عبارتند از:

  • کاهش میزان مصرف آب در طول روز به خصوص در فصل گرما
  • مصرف الکل
  • خوردن غذاهای شور و خوش نمک
  • خوردن بیش از اندازه غذا فرآوری شده، سرخ کردنی و غذاهای آماده و کنسروی
  • خوردن نان سفید به جای نان سبوس‌دار
  • مصرف بیش از اندازه تنقلات، نوشابه و سس

عدم کنترل وزن

چاقی تأثیر بسیار زیادی بر روی این عارضه پوستی می‌گذارد چون بالاخره چربی در قسمت‌هایی از بدن همانند پهلوها، شکم و ران‌ها تجمع پیدا می‌کند؛ بافت همبند فشرده می‌شود و در نتیجه سلولیت تشکیل خواهد شد. برخی از افراد فکر می‌کنند اگر بعد از چاقی رژیم غذایی بگیرند و وزن آن‌ها کاهش پیدا کند، سلولیت برطرف خواهد شد. در صورتی که اینگونه نیست. حتی با کاهش وزن هم سلولیت همچنان سر جای خود باقی می‌ماند. بنابراین بهتر است از همان ابتدا وزن خود را کنترل کنید تا چنین عارضه‌های پوستی اتفاق نیفتد.

استرس و اضطراب

شاید برای شما جالب باشد اگر بگوییم استرس و اضطراب نیز نقش چشمگیری در ابتلا به سلولیت دارد. استرس باعث تحریک فرآیندهای التهابی در بدن می‌شود و در نتیجه پوست شما تحریک خواهد شد. همین مسئله باعث تورم بافت‌ها و ابتلا به سلولیت می‌گردد.

افزایش سن

این مسئله کاملاً طبیعی است که با افزایش سن، پوست دچار افتادگی می‌شود؛ ضخامت آن کاهش پیدا می‌کند؛ قدرت کلاژن‌سازی پوست کم می‌شود و همه این عوامل دست به دست هم می‌دهند تا سلولیت پوستی تشکیل گردد.

انواع سلولیت

به طور کلی از نظر ساختاری، این عارضه پوستی به دو دسته تقسیم می‌شود:

سلولیت‌های سفت

این دسته از سلولیت‌ها بیشتر در بدن خانم‌ها تشکیل می‌شود. سلولیت سفت به عضلات می‌چسبد و در نتیجه با لمس کردن مشخص نخواهند بود. اما وقتی که آن‌ها را فشار می‌دهید، احساس درد خواهید داشت. این قبیل سلولیت‌ها بیشتر در ناحیه ران و باسن تشکیل می‌شوند. نشستن بر روی باسن و پا، به دلیل فشاری که ایجاد می‌کند، باعث تشکیل سلولیت خواهد شد.

سلولیت نرم

این سلولیت در سطح رویی پوست تشکیل می‌شود. بنابراین به راحتی قابل لمس هستند با این تفاوت که نسبت به سلولیت‌های سخت، به هیچ عنوان احساس دردی نخواهید داشت. افرادی که در سنین بالا قرار دارند و کسانی که از طریق رژیم غذایی وزن زیادی از دست داده‌اند، بیشتر در معرض ابتلا به سلولیت نرم قرار دارند.

کلینیک غزل در بابل

چگونه از ابتلا به سلولیت جلوگیری کنیم؟

اگر بتوانید از ابتلا به این عارضه پوستی جلوگیری کنید، بهتر از آن است که در معرض آن قرار بگیرید و اکنون بخواهید درمان را آغاز نمایید. بنابراین چند توصیه مهم به شما عزیزان داریم:

  • ورزش منظم و فعالیت‌های بدنی همانند دویدن، پیاده‌روی، دوچرخه سواری و شنا داشته باشید تا گردش خون به خوبی در بدن اتفاق بیفتد. در این صورت عضلات شما تقویت می‌شود؛ چربی‌های اضافه از بین می‌رود و از تشکیل سلول جلوگیری خواهد شد.
  • رژیم غذایی مناسب داشته باشید. در قسمت قبل توضیح دادیم که خوردن غذاهای فرآوری شده، سرخ شده، غذاهای خوش نمک و غذاهای چرب، چه اندازه بدن شما را مستعد ابتلا به این عارضه پوستی می‌کند.
  • در طول روز آب کافی بنوشید. دهیدراته شدن پوست ارتباط مستقیم با تشکیل سلولیت دارد.
  • اگر دچار استرس و اضطراب هستید، هرچه زودتر درمان خود را آغاز کنید چون اختلالات هورمونی در بدن اتفاق می‌افتد و در نتیجه باعث ایجاد این عارضه پوستی می‌گردد.

برای درمان سلولیت چکار کنیم؟

اگر دچار این عارضه پوستی شده‌اید، اصلاً نگران نباشید. خوشبختانه روش‌هایی ابداع شده است که به درمان سلولیت پوستی کمک می‌کنند. متخصص باید ابتدا مشخص کند درگیر چه نوع سلولیت شده‌اید و سپس یک روش درمانی مناسب را اجرا خواهد کرد. این روش‌ها عبارتند از:

درمان سلولیت با روش کرایولیپولیز

این روش یک اقدام غیر تهاجمی است که براساس انجماد سلول‌های چربی پیش می‌رود. این انجماد باعث پارگی سلول‌های چربی خواهد شد و محتوای آن‌ها وارد جریان خون می‌شود. پس به راحتی دفع خواهند شد. برای اجرای کرایولیپولیز، شما باید حتماً سه تا چهار ماه تحت درمان قرار داشته باشید.

درمان سلولیت با روش سلفینا

در این روش متخصص از سوزن برای شکستن بافت سلولیت استفاده می‌کند. شما می‌توانید نتیجه را در کمتر از سه روز به راحتی مشاهده کنید و حداکثر تا ۳ سال اثر آن ماندگار خواهد بود به شرط اینکه روش‌های پیشگیری از ابتلا به سلولیت را جدی بگیرید.

درمان سلولیت با سونوگرافی

در این روش از امواج اولتراسوند برای شکستن چربی‌ها در بافت سلولیت استفاده می‌شود. این روش درمانی ۲ تا ۳ ماه طول می‌کشد و شما باید طبق برنامه تنظیم شده به متخصص مراجعه کنید تا بتوانید نتیجه خوبی دریافت کنید.

درمان سلولیت با کربوکسی تراپی

یکی از روش‌های مؤثر برای از بین بردن این عارضه پوستی، استفاده از دی اکسید کربن است. وقتی دی اکسید کربن به محل سلولیت تزریق می‌گردد، جریان خون بیشتر می‌شود چون گلبول‌های قرمز در این محل تجمع می‌یابند تا دی اکسید کربن را دفع کند. افزایش جریان خون باعث تجزیه چربی‌ها و در نتیجه از بین رفتن سلولیت خواهد شد. معمولاً تا ۱۰ روز باید صبر کنید تا بتوانید نتایج اولیه را مشاهده نمایید.

درمان سلولیت با لیزر

لیزر قدرت زیادی برای شکستن نوارهای سخت پوست در محل سلولیت دارد. بنابراین حتی اگر پوست شما ضخیم باشد، می‌توانید از این روش درمانی نتیجه ایده‌آلی را به دست بیاورید. منتها شما باید حتماً ۶ ماه تحت درمان قرار داشته باشید.

در پایان

شما با روش‌های خانگی همانند استفاده از تفاله قهوه، سرکه سیب، روغن نارنگی و استفاده از برخی از کرم‌ها نیز می‌توانید کرایولیپولیز را کنترل کنید ولی درمان بسیار طولانی و زمان‌بر خواهد شد. بهترین راهکار این است که به کلینیک‌های حرفه‌ای مراجعه کنید تا بر اساس نوع سلولیت، یک روش درمانی مناسب برای شما اتخاذ گردد. با توجه به آنچه که گفته شد اگر در بابل زندگی می‌کنید و دچار این عارضه شده‌اید، تلفن را بردارید و یک وقت مشاوره از طریق تماس با کلینیک غزل دریافت کنید. با متخصصان صحبت نمایید و نمونه کارهای آن‌ها را مشاهده کنید. متخصص براساس نوع سلولیت، بهترین روش درمانی را برای شما اجرا خواهد کرد تا بتوانید نتیجه ایده‌آلی را دریافت کنید. شما عزیزان همچنین می توانید جهت دریافت بهترین خدمات تزریقات زیبایی نظیر تزریق فیلر و بوتاکس،انواع لیزر نظیر لیزر موهای زائد و درمان جای جوش، انواع جراجی زیبایی نظیر تزریق چربی و بلفاروپلاستی و کاشت مو و ابرو با اطمینان این کلینیک را انتخاب نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *