منگوله پوستی

یکی از عارضه‌های پوستی که ممکن است برای شما نیز اتفاق افتاده باشد، ایجاد زائده گوشتی یا منگوله‌های پوستی هستند که یا همرنگ با پوست دیده می‌شود و یا رنگ آنها کمی تیره‌تر است. این زوائد کاملاً بدون درد هستند و به هیچ عنوان آزاردهنده نخواهند بود. اما آنچه شخص را آزار می‌دهد، بحث تاثیر منگوله‌های پوستی بر روی زیبایی چهره و بدن است. در این مطلب قرار است برای شما توضیح دهیم که منگوله پوستی به چه دلیلی ایجاد می‌شود و چگونه می‌توان آن را درمان کرد.

علت ایجاد منگوله پوستی یا زائده گوشتی

زائده‌های گوشتی یا همان منگوله‌های پوستی یکی از عارضه‌های کاملاً اکتسابی و خوش‌خیم هستند که به شکل گلوله‌های کاملاً کوچک و نرم دیده می‌شوند. این گلوله‌ها اصلاً درد ندارند و هیچ خطری برای سلامتی شما نخواهند داشت. تفاوت جنسیتی در ابتلا به این عارضه وجود ندارد یعنی زنان و مردان به یک میزان در خطر ابتلا به این عارضه پوستی قرار گرفته‌اند. هنوز مشخص نیست که دلیل ابتلا به این زوائد گوشتی چیست اما تحقیقات نشان داده است در هر قسمت از بدن که چروک‌های پوستی بسیار زیادی وجود داشته باشد و پوست شل شده است، احتمال ابتلا به زوائد گوشتی و منگوله‌های پوستی، بسیار زیاد خواهد بود چون اصطکاک بین پوست زیاد می‌شود و این منگوله‌ها به وجود می‌آیند.

علائم و نشانه ‌های ابتلا به منگوله پوستی یا زائده گوشتی

اما این زائده‌های گوشتی چه علائم و نشانه‌هایی دارند و ما چگونه می‌توانیم مطمئن شویم حتما درگیر این عارضه پوستی شده‌ایم:

  • منگوله‌های پوستی شبیه به خال هستند ولی کاملاً آویزان به نظر می‌رسند.
  • حداقل اندازه آن‌ها ۲ میلیمتر و حداکثر ۵ میلی‌متر است.
  • این زوائد بسیار نرم هستند و اصلاً دردی ندارند. البته اگر رشد منگوله به گونه‌ای باشد که به دور پایه خود گره بخورد، در این صورت به دلیل لخته خونی که در محل گره ایجاد شده و بر روی عصب‌های پوستی تاثیر می‌گذارد، شما درد را احساس خواهید کرد.
  • رنگ منگوله‌های پوستی به رنگ پوست و یا کمی تیره‌تر است. اما اگر خونرسانی به منگوله قطع شود، رنگ آن‌ها سیاه خواهد شد.

عوامل مستعد کننده ابتلا به منگوله پوستی یا زائده گوشتی

افرادی که در گروه‌های زیر قرار دارند بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به منگوله پوستی خواهند بود:

  • اختلالات هورمونی
  • سابقه ژنتیکی
  • اضافه وزن و چاقی
  • بارداری
  • ابتلا به دیابت نوع ۲
  • ابتلا به اختلال جنسی استروئیدی
  • ابتلا به ویروس hpv

کلینیک غزل در بابل

منگوله پوستی بیشتر بر روی کدام مناطق ایجاد می ‌شود؟

برخی از قسمت‌های بدن بیشتر از بخش‌های دیگر مستعد ابتلا به منگوله پوستی یا زائده گوشتی هستند. برای مثال این عارضه بیشتر بر روی پلک، زیر بغل، زیر سینه، روی گردن، روی قفسه سینه و کشاله ران مشاهده می‌شوند.

آیا منگوله پوستی واگیردار است؟

بعضی از افراد نگران این هستند که منگوله پوستی واگیردار باشد چون این عارضه را با زگیل اندام تناسلی یا زگیل‌های پوستی اشتباه می‌گیرند. اما باید بگوییم که اگر دچار زائده گوشتی یا منگوله پوستی شده‌اید، اصلاً نگران نباشید. این عارضه کاملاً بی‌خطر و غیر مسری است. حتی اگر دست شما با منگوله برخورد کرد و دست را بر روی قسمت دیگری از بدن گذاشتید، به هیچ عنوان این زائده گوشتی واگیردار نیست و قسمت‌های دیگر بدن را درگیر نمی‌کند.

بررسی روش ‌های درمان منگوله پوستی یا زائده گوشتی

در صورتی که دچار عارضه زائده گوشتی یا منگوله پوستی شده‌اید، اصلاً نگران این موضوع نباشید. روش‌های مختلفی برای درمان وجود دارد که در این قسمت از مطلب روش ‌های درمانی منگوله پوستی یا زائده گوشتی را برای شما توضیح خواهیم داد:

درمان منگوله پوستی از طریق سوزاندن

اگر اندازه دایره‌های گوشتی بسیار کوچک و سطحی باشد، با استفاده از الکترولیز می‌توان این زائده‌های گوشتی را سوزاند. جریان برق و افزایش دما باعث سوزاندن منگوله‌های پوستی خواهد شد.

درمان منگوله‌ پوستی از طریق کرایوتراپی

در این روش از نیتروژن مایع برای سوزاندن زائده‌های گوشتی استفاده می‌شود. نیتروژن مایع بسیار سرد است. بنابراین به این روش سرما درمانی نیز گفته می‌شود. کرایوتراپی اصلاً دردی ندارد و یک روش بسیار موثر برای درمان منگوله ‌های پوستی و همچنین خال‌های گوشتی شناخته شده است.

درمان منگوله‌ پوستی از طریق تراشیدن

در صورتی که زائده‌های گوشتی بزرگتر از حد معمول شده باشند، می‌توان ابتدا ماده بی‌حسی را به ساقه منگوله تزریق کرد و سپس با استفاده از تیغ جراحی، عمل تراشیدن را انجام داد.

درمان منگوله‌ پوستی از طریق جراحی

برای مواقعی که منگوله‌ های پوستی کوچک هستند، با قیچی‌های کوچکی می‌توان تکه‌های آویزان را برداشت. البته ممکن است نیاز به جراحی و بخیه کردن داشته باشد.

درمان منگوله‌ پوستی از طریق بستن با نخ

یکی از روش‌های قدیمی ولی پرکاربرد برای درمان زائده‌های گوشتی آویزان که اندازه کوچکی دارند، بستن این زائده‌ها با استفاده از نخ ابریشم است. تا زمانی که جریان خون به منگوله پوستی می‌رسد، اندازه آن رشد خواهد کرد. شما از طریق بستن و گره زدن محکم نخ ابریشم، جریان خون را به سمت زائده‌ها قطع می‌کنیم و بعد از چند هفته شاهد افتادن آن خواهید بود.

در پایان

اگر شما از جمله افرادی هستید که دچار منگوله‌ پوستی شده‌اید، نگران نباشید. خوشبختانه کلینیک‌های زیبایی با تجهیزات پیشرفته‌ای که دارند درمان منگوله پوستی را به بهترین شکل ممکن برای شما انجام می‌دهند به گونه‌ای که اصلاً جای آن باقی نماند. در صورتی که ساکن بابل هستید، می‌توانید برای درمان زائده گوشتی یا منگوله پوستی به کلینیک غزل مراجعه کنید. متخصصان‌ ما به صورت حرفه‌ای درمان را برای شما انجام خواهند داد. جهت برقراری ارتباط با این کلینیک می توانید به صفحه تماس با ما در وبسایت مجموعه مراجعه نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *