استرچ مارک

ترک پوستی یا استرچ مارک یکی از مشکلات پوستی است که در سنین مختلف بروز می‌کند. اما عمدتاً خانم‌های باردار و نوجوانان دچار مشکل ترک‌ های پوستی می‌شوند. این اتفاق به چه دلیل رخ می‌دهد؟ چگونه می‌توان ترک ‌های پوستی را درمان کرد؟ در این مطلب اطلاعات کاملی در مورد این عارضه پوستی به دست خواهید آورد. پس اگر شما یا یکی از فرزندان دچار استرچ مارک شده‌اید، حتماً این مطلب را مطالعه نمایید.

منظور از ترک پوستی یا استرچ مارک چیست؟

کشیدگی ناگهانی پوست باعث می‌شود پوست انسان دچار ترک‌هایی گردد. در دوران نوجوانی که فرد در حال رشد سریع است، به دلیل اینکه پوست بیش از اندازه کشیده می‌شود، به‌خصوص در نوجوانانی که دچار چاقی هستند، ترک‌های پوستی به وفور دیده می‌شود. یا در خانم‌های باردار همزمان که شکم در حال بزرگ شدن است، پوست کشیده می‌شود و استرچ مارک بر روی پوست شکم، ران و باسن به وجود می‌آید.

ترک ‌های پوستی خطوط فرو رفته‌ای هستند که حتی شما با لمس کردن پوست خود می‌توانید متوجه این خطوط شوید. بنابراین به‌طور کلی مهمترین عاملی که نقش اساسی در ایجاد استرچ مارک دارد، افزایش یا کاهش ناگهانی وزن است.

چرا دچار ترک ‌های پوستی می ‌شویم؟

در قسمت قبل بیان کردیم که اصلی‌ترین عامل بروز استرچ مارک یا ترک ‌های پوستی، تغییرات شدید وزنی است. کسانی که چاق هستند و به‌صورت شدید و ناگهانی وزن خود را کم می‌کنند، قطعاً دچار ترک‌های پوستی در بازو، ران، پهلوها، شکم و در باسن خود خواهند شد.

زنان باردار و نوجوانان بیشتر این عارضه پوستی را تجربه می‌کنند. اما سابقه ژنتیکی را نیز نباید فراموش کرد. یعنی کسانی که پدر یا مادر آن‌ها دچار این عارضه شده‌اند، در دوران بلوغ قطعاً شاهد تشکیل ترک‌های پوستی بر روی بدن خود خواهند بود.

در کنار این عوامل، باید نقش هورمون کورتیزون را نیز در بروز استرچ مارک بررسی کنیم. این هورمون که یکی از هورمون‌های غدد فوق کلیه شناخته شده است، بر روی خاصیت ارتجاعی پوست تاثیر می‌گذارد. در واقع رابطه غیر مستقیم بین میزان کورتیزون در بدن با قابلیت الاستیسیته وجود دارد. هرچه میزان این هورمون بالاتر برود، پوست شما انعطاف خود را از دست می‌دهد. بنابراین به راحتی دچار ترک‌خوردگی خواهد شد.

علائم ترک‌ های پوستی

از جمله علائم ترک‌ های پوستی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • اصلی‌ترین علامت استرچ مارک یا ترک ‌های پوستی خطوط فرورفته‌ای است که از نظر طول و عرض متفاوت هستند و شما با لمس کردن پوست خود می‌توانید این خطوط را به راحتی حس کنید.
  • رنگ این ترک‌ها براساس رنگ پوست افراد، با یکدیگر تفاوت دارد. اما عمدتاً به رنگ قرمز و صورتی مشاهده می‌شوند. در برخی از افراد ممکن است بنفش مایل به آبی یا قهوه‌ای تیره شوند.
  • در زمانی که پوست مستعد ترک‌های پوستی است، شما در ناحیه هدف احساس سوزش و خارش دارید.
  • ترک‌های پوستی به مرور زمان براق و سفید می‌شوند و رنگ اولیه خود را از دست می‌دهند.

روش‌  های درمان ترک‌ های پوستی

اگرچه استرچ مارک یا ترک پوستی تأثیر مضری بر روی سلامتی ما ندارد و اصلاً واگیردار نیست ولی به هر حال بحث زیبایی اندام مطرح است. برای مثال کسانی که بر روی دستان خود استرچ مارک دارند، در پوشیدن لباس بسیار محدود هستند و در تابستان نمی‌توانند لباس‌های آستین کوتاه بپوشند. بنابراین باید به فکر درمان استرچ مارک یا ترک ‌های پوستی باشیم. چند روش درمانی را در ادامه برای شما معرفی خواهیم کرد:

استفاده از محصولات مرطوب کننده پوست

قطعاً هر چه پوست شما خشک‌تر می‌شود، بیشتر شاهد تشکیل ترک‌های پوستی یا استرچ مارک خواهید بود. بنابراین اگر ذاتاً پوست خشکی دارید، یا شرایط آب و هوایی منطقه خشک است، حتماً بر روی قسمت‌های مختلف بدن به‌خصوص ران، شکم، پهلو، باسن و بازوها از محصولات نرم‌کننده و مرطوب‌کننده استفاده کنید. این موضوع برای خانم‌های باردار و نوجوانان اهمیت بیشتری دارد.

کلینیک غزل

استفاده از کرم ترتینوئین

هرچه میزان کلاژن پوست افزایش پیدا کند، استحکام پوست شما بیشتر می‌شود. بنابراین به راحتی دچار ترک یا استرچ مارک نخواهید شد. کرم ترتینوئین نقش بسیار موثری در افزایش سطح کلاژن پوست شما دارد. افرادی که دچار ترک ‌های پوستی به رنگ قرمز یا صورتی هستند، می‌توانند از این کرم استفاده کنند.

استفاده از لوسیون ‌های برنزه کننده

در مواقعی که رنگ ترک‌ های پوستی تیره شده است، شما می‌توانید از لوسیون‌ها یا اسپری‌های برنزه‌کننده استفاده کنید تا پوست شما کاملا یکدست و بدون ترک به نظر برسد.

استفاده از محصولات حاوی هیالورونیک اسید

هیالورونیک اسید ترکیب پایه برای ساخت کلاژن شناخته شده است. بنابراین شما وقتی لوسیون یا کرم‌های حاوی هیالورونیک اسید را استفاده می‌کنید، در واقع به افزایش سطح کلاژن پوست خود کمک کرده‌اید. همین مسئله باعث افزایش استحکام پوستی می‌شود.

استفاده از میکرودرم ابریژن

اگر بتوانید لایه رویی پوست که بر روی آن ترک‌ های پوستی تشکیل شده است را بردارید، تکثیر سلولی اتفاق می‌افتد و یک لایه جدید پوست بدون ترک بر روی بدن شما تشکیل خواهد شد. با کمک میکرودرم ابریژن می‌توانید این کار را انجام دهید. کریستال‌های این دستگاه باعث تراشیده شدن لایه رویی پوست و تحریک تکثیر سلولی می‌شوند.

انجام لیزر درمانی

اگر برای لیزر موهای زائد اقدام کرده‌اید و در ناحیه‌های هدف دچار استرچ مارک یا ترک ‌های پوستی هستید، به مرور زمان مشاهده خواهید کرد که این ترک‌ها نیز برطرف می‌شوند. لیزر در کنار حذف موهای زائد، باعث تحریک تولید کلاژن در پوست و بهبود وضعیت پوست شما خواهد شد.

روش‌ های جلوگیری از ابتلا به ترک ‌های پوستی

کسانی در دوران نوجوانی به سر می‌برند، خانم‌های باردار و کسانی که سابقه ژنتیکی دارند، حتماً راهکارهایی که در ادامه ذکر می‌کنیم را جدی بگیرند تا از بروز ترک‌ های پوستی در بدن خود جلوگیری نمایند:

  • مصرف آب کافی در طول روز به‌خصوص در فصل‌های گرم سال
  • داشتن رژیم غذایی سالم و غنی از سبزیجات
  • استفاده از لوسیون‌ها و کرم‌های نرم‌کننده و مرطوب‌کننده
  • انجام حرکات ورزشی با هدف افزایش انعطاف‌پذیری پوست
  • مصرف مواد غذایی و سبزیجات حاوی ویتامین C و ویتامین A
  • پرهیز از کاهش وزن ناگهانی بدن

در پایان

در این مطلب برای شما توضیح دادیم که شما می‌توانید با برخی روش‌های کلینیکی همانند میکرودرم ابریژن و لیزر درمانی، یا از طریق مصرف برخی از پمادها، به درمان ترک‌ های پوستی بدن خود کمک کنید. اما باید ابتدا یک متخصص حرفه‌ای وضعیت پوست را بررسی کند تا بهترین روش درمانی را برای شما اجرا نماید. پیشنهاد ما این است اگر ساکن بابل هستید، حتماً به کلینیک غزل مراجعه کنید. در این مجموعه تجهیزات کاملا پیشرفته برای درمان مشکلات پوستی وجود دارد. متخصصان خبره و توانمند در کلینیک غزل ابتدا وضعیت استرچ مارک یا ترک ‌های پوستی شما را بررسی می‌کنند تا متوجه شوند که کدام روش درمانی می‌تواند موثر واقع شود و سپس درمان را برای شما آغاز خواهند کرد. جهت رزرو نوبت با کلینیک تماس حاصل نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *