در داخل رگهایی که خون را به سمت قلب پمپاژ میکنند، دریچههایی به نام دریچهها لانه کبوتری وجود دارد. این دریچهها مسئول کنترل فشار خون هستند. زمانی که دریچهها سست شوند، بخشی از کنترل فشار خون نیز از دست میرود و در نتیجه شاهد تجمع خون در رگها خواهید بود. به این حالت، واریس میگویند. اگر دچار واریس شدهاید باید بگوییم که خوشبختانه روشهای زیادی برای درمان این بیماری وجود دارد. برای مثال درمان واریس با لیزر یکی از شناخته شدهترین و موثرترین روشهایی است که متخصصان به مبتلایان واریس پیشنهاد میکنند. در این مطلب با ما همراه باشید تا نحوه درمان واریس با لیزر و مراقبتهای بعد از آن را برای شما توضیح دهیم.
علائم ابتلا به واریس چیست؟
اولین چیزی که باید بدانید این است که از کجا مطمئن شویم ما دچار واریس پا شدهایم؟ زمانی که رگهای خونی از زیر پوست به طور کامل مشخص هستند، این مسئله نشان میدهد که شما دچار واریس شدهاید. در واقع سست شدن دریچههای لانه کبوتری و تجمع خونها، باعث برجسته شدن رگها در زیر پوست میگردد و در این حالت رگها را به رنگ آبی تیره یا بنفش مشاهده میکنید. تراکم رگهای واریسی بر روی پا و ساق پا بیشتر از قسمت ران پا است چون وقتی شما میایستید، خون بیشتر در کف پا تجمع پیدا میکند و این موضوع تحت کنترل نیروی جاذبه زمین قرار دارد.
چرا دچار واریس پا می شویم؟
به طور کلی دو عامل منجر به تشکیل عروق واریسی میگردند:
عامل اول، ژنتیک یا توارث است. اگر در بین والدین شما حداقل یک نفر مبتلا به عروق واریسی باشد، احتمال اینکه چند نفر از فرزندان نیز درگیر این بیماری شوند بسیار زیاد خواهد بود چون عروق واریسی از نظر ژنتیکی میتوانند به نسل بعد منتقل گردند.
عامل دوم، عوامل محیطی هستند. برای مثال اگر به دلیل شرایط شغلی مجبور هستید روزانه ساعت زیادی بر روی پای خود بایستید، نیروی جاذبه و فشار زیاد خون بر روی دریچههای لانه کبوتری پا، باعث سست شدن دریچهها و ابتلا به عروق واریسی میگردد. البته آسیبدیدگی یا ترومبوز عمقی وریدی نیز یکی دیگر از عوامل محیطی است که باعث تشکیل عروق واریزی میشوند. به طور کلی هر عاملی که باعث سستی دریچههای وریدی و شل شدن آنها گردد، زمینه را برای ابتلا به واریس فراهم میکند. لازم به ذکر است که بانوان بیشتر از آقایان در معرض ابتلا به بیماری واریس قرار دارند به خاطر اینکه بانوان وزن ناشی از بارداری را تحمل میکنند.
درمان واریس با انواع لیزر
در بین روشهایی که برای درمان واریس ابداع شدهاند، لیزر یکی از روشهای بسیار موثر شناخته شده است. لیزر پرتو نوری است که وقتی به ناحیه هدف میتابد، بر اساس شدت تابش و طول موج، قسمت سطحی و یا میانی پوست را تحت تاثیر قرار میدهد. لیزر منجر به سوزاندن رگهای واریسی و خشک شدن آنها میگردد. رگهای خشک شده به تدریج جذب بدن گشته و اثری از آنها باقی نمیماند. بنابراین درمان واریس با لیزر، یکی از موثرترین روشهایی است که بدون جراحی و به صورت غیر تهاجمی میتواند به درمان این بیماری به شما کمک کند. این روش به دو صورت انجام میگردد:
درمان واریس با لیزر ساده
قدیمیترین روشی که برای درمان واریس با لیزر مورد استفاده قرار گرفته است، روش لیزر درمانی به روش ساده است. در این روش اشعه لیزر از روی پوست به رگهای واریسی تابیده میشوند و رگها را تحت تاثیر قرار میدهند. تعداد جلسات درمان بر اساس شدت پیشروی واریس، متفاوت خواهد بود. این روش معمولا زمانی کاربرد دارد که رگهای واریسی زیاد گسترش پیدا نکردهاند.
درمان واریس با لیزر اندوونوس
اساس کار این روش، سوزاندن رگهای واریزی از داخل است. با این کار رگهای خشک شده سریعاً جذب بدن میگردند. برای این انجام لیزر اندوونوس، باید یک کتتر با کمک لوله باریک وارد رگها شوند تا با افزایش حرارت، به سوزاندن رگها کمک کند. متخصص با مانیتوری که در اختیار دارد میتواند رگها را ردیابی کند.
مزایای درمان واریس با لیزر
مزایای درمان واریس با لیزر عبارت است از:
- این روش غیر تهاجمی است و خبری از جراحی و خونریزی نخواهد بود.
- دوره نقاهت و بهبودی آن بسیار کوتاه است.
- حتی اگر شدت واریس پیشروی کرده باشد، با هم میتوانید با لیزر درمانی، به حذف رگهای واریسی کمک کنید.
- این روش درمانی، بر روی ناحیه هدف یا ناحیه آسیب دیده تاثیر میگذارد و به رگهای دیگر آسیب وارد نمیشود.
- ایمنی لیزر واریس بسیار بالا است.
- با توجه به اینکه یک روش غیر تهاجمی است، بنابراین اثری از رد جراحی و اسکار بر روی بدن باقی نمیماند.
نکات مراقبتی بعد از درمان واریس با لیزر
از جمله نکات مراقبتی بعد از درمان واریس با لیزر به شرح زیر می باشد:
- اکیداً توصیه میکنیم حداقل به مدت سه روز پای خود را بالا نگه دارید تا مانع از تجمع خون در پا گردید.
- از این پس به هیچ عنوان نباید زیاد بر روی پای خود بایستید یا بنشینید. این موضوع به خصوص در یک ماه اول اهمیت بیشتری دارد.
- در یک هفته اول میزان مصرف مایعات به خصوص آب را بیشتر کنید.
- داروهایی که متخصص برای شما تجویز کرده است را به موقع مصرف نمایید.
- بعد از 48 ساعت میتوانید بانداژ و پانسمانهایی که بر روی محل درمان وجود دارد را عوض کنید. این کار را با احتیاط انجام دهید تا اگر خونابه خارج شده است بتوانید سریعاً آن را پاک کنید.
- پیشنهاد ما این است که تا ۲۴ ساعت حمام نکنید و بعد از آن حداقل به مدت یک تا دو هفته از حمام گرفتن با آب خیلی داغ پرهیز نمایید چون احتمال خونریزی، زیاد است.
- برای مدتی به سراغ استخر و سونا نروید.
- برای مدتی لازم است جوراب واریس بپوشید ولی حداقل تا ۴۸ ساعت به هیچ عنوان نباید این جوراب را از پاهای خود خارج کنید.
در پایان
متاسفانه بعضی از افراد از لیزر واریس پا نتیجه خوبی دریافت نمیکنند. این موضوع به عملکرد متخصص بستگی دارد. متخصص باید بداند براساس شدت پیشروی واریس، متقاضی به چند جلسه درمان نیاز دارد و شدت پالسهای نوری باید چقدر باشد. کلینیک غزل مفتخر است اعلام نماید تحت نظر پزشکان حرفهای و با تجهیزات پیشرفته، درمان واریس با لیزر را انجام میدهد. میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع خدمات زیبایی و درمانی این کلینیک نظیر تزریق بوتاکس، تزریق چربی، تزریق فیلر، کاشت مو و ابرو، بلفاروپلاستی و…. و همچنین رزرو نوبت با این کلینیک تماس بگیرید، به کلینیک مراجعه کنید و نمونه کارها را از نزدیک مشاهده نمایید تا با خیال راحت بتوانید درمان خود را آغاز کنید.
بدون دیدگاه